Open

Nieuws

11/01/2022

Kies voor de juiste motorolie!

Kies voor de juiste motorolie!
Onder de motorkap zorgt de motor voor de aandrijving van je wielen, maar heb je wel eens nagedacht over de olie in je motor? De motorolie zorgt voor smering van de draaiende delen van de verbrandingsmotor en heeft hierdoor een beschermende werking. Maar de smering moet ook optimaal zijn om het brandstofverbruik niet te verhogen. De olie zorgt er dus mede voor om aan de emissie-eisen te voldoen. Dit komt door de additieven die zijn toegevoegd aan de motorolie zoals antioxidanten en middelen tegen corrosie.

Maar welke motorolie is geschikt voor jouw auto?

Die informatie staat in het onderhoudsboekje. Daarin vind je een lettercombinatie zoals 5W-30 of 5W-40 die de viscositeit van de olie aangeeft. Hoe lager het getal achter de W, hoe lager de viscositeit bij een motor op bedrijfstemperatuur. Het getal voor de W geeft de verpompbaarheid van de olie aan bij een koude motor. Het is belangrijk om de juiste motorolie te gebruiken en niet af te wijken van het advies van de fabrikant.

Let er wel op dat de motorolie op tijd ververst moet worden. Het is gebruikelijk om dat bij moderne motoren te doen bij elke 30.000 kilometer.

Meer weten?

Neem dan contact op of maak een afspraak.

Afspraak maken

Terug naar overzicht